02. Ruta del Mas de Comu i la Torreta

Correr Excursions

Dificultat: Moderat
Distància: 10.49 km.
Durada: 2.5 h.
Desnivell: 554 m.

Ruta circular sense dificultat tècnica però que supera un desnivell considerable. Des del Mas del Rector es puja cap al Mas de Comú per la Mola de l'Egüeta. Després del Mas es puja fins la Torreta passant per la font del Teix. La baixada comença pel sender de la Torreta però es desvia cap al Barranc del Pare Pasqual i torna al camí del Montsià (GR-92) i es desvia pel Lligallo de l'Ermita per arribar al lloc de sortida.

La ruta recorre alguns dels indrets més carismàtics del Montsià, com el Mas de Comú, amb la seva font recentment recuperada, i la Torreta, punt més elevat de tota la serralada. El punt de partida és el PT 5, l'aparcament de l'àrea d'interpretació del Mas de Comú, al final del camí del Montsià.

Comencem desfent el camí, tornant pel GR-92 / Camí del Montsià. Seguim el camí fins l'encreuament amb el Lligallo de l'Ermita, que resseguim fins trobar una sendera que surt a la dreta, abans de començar la baixada.

La pujada fins al mas es fa per una sendera poc habitual, que passa per les moles de l'Egüeta, del Mascarat i Alta. Entra als terrenys del Mas per la font i remunta fins creuar el GR-92. Allí, agafa la sendera que puja fins la Torreta passant per la Font del Teix i el coll del mateix nom. Per a baixar, tot i que hi ha altres opcions, s'inicia el descens pel sender de la Torreta, però una mica abans del Mas de Rosalea ens desviem cap a la dreta per anar a buscar el Barranc del Pare Pasqual. Passem per davant de les amplies coves i seguim el descens creuant els barrancs de la Puríssima i de la Gotellera. Aquí arribem a l'àrea d'interpretació del Barranc del Mas de Comú on hem començat. El recorregut també pot realitzar-se en sentit invers.

Torna enrera

Veure ruta a Wikiloc

Descarregar arxiu GPX

Descarregar arxiu KML

Descarregar fitxa

Punts d'interès