Conjunt Rupestre “Abrics de l’Ermita”

Bot_Catala_300x185

ACTIVITATS ESCOLARS – ULLDECONA
Centre d’Interpretació + Abrics visitables
Comencem visitant el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre “Abrics de l’Ermita” que forma part de la Ruta de l’Art Rupestre, creada al 2005 pel Museu d’Arqueologia de Catalunya. A continuació ens desplaçarem als abrics I i IV on contemplarem in situ “la llegenda més antiga de Catalunya”, amb 8.000 anys d’història. Màxim exponent de l’art llevantí amb un excel·lent estat de conservació
Preu: Primària 4’5€/pax i secundària 5€/pax. També disposem d’un dossier didàctic a 1,5€/u per a primària i 2€/u per a secundària.

Centre d’Interpretació + Abrics + Castell Medieval d’Ulldecona
A banda de visitar tot lo anterior, ens desplaçarem al Castell Medieval d’Ulldecona, declarat Bé d’Interès Cultural Nacional.  Al llarg de la història la seva situació estratègica com a punt de control de les rutes interiors i com a límit entre els regnes cristians i musulmans, ens han deixat restes de les diverses fases d’ocupació humana.  Els Ibers ja es van establir al capdamunt del turó per vigilar la resta d’assentaments ibèrics amb que estaven relacionats. Més visibles són els vestigis de l’ocupació àrab del S. VIII al S. XII. o sigui, fins la reconquesta cristiana que fou quan es començà a edificar l’actual fortificació militar sobre l’anterior fortificació musulmana . La visita al Castell permet descobrir l’impressionant Torre de l’Homenatge, la torre rodona, l’encantadora església de Santa Maria dels Àngels…
Centre d’Interpretació + Abrics + Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arion
A la partida de l’Arion es pot visitar el conjunt més nombrós i antic d’oliveres mil·lenàries de tota Catalunya. Aquells antics vilars continuen avui dia mostrant com el pas del temps ha anat moldejant unes soques monumentals i singulars, conformant un importantíssim patrimoni natural, històric i paisatgístic gravat en les seves espectaculars dimensions i formes que, juntament amb les construccions de pedra en sec, formen part de la identitat del nostre territori. A més, corona el recorregut La Farga de l’Arion I, l’olivera datada més antiga del Món amb 1.702 anys d’antiguitat.
S’acava la visita amb un tast d’olis varietals i mil·lenari.
Centre+Abrics+Castell o Oliveres
Preu: Primaria 5€/pax Secundaria 6€/pax Dossier didàctic primària 1,5€/u i secundària 2€/u

Taller de Pintura Rupestre
Utilitzarem materials bàsics per poder simular com dibuixaven els nostres avantpassats als singles de la serra, disposant de pedres planes com a substituts del paper i el mateixos models de animals i caçadors per poder semblar al mateixos artistes de la prehistòria.
Preu:2’50€/pax tan per a primària com secundària
Horaris a convenir amb
el Centre Educatiu
Es imprescindible reservar al
653 937 204 / 619 770 869
LLOC DE TROBADA
Ermita de la Pietat
Ctra. Ulldecona – Tortosa Km. 4